TQS group | Dennenlaan 10A | Tremelo | 3120 | Tel: 0496/710.555 |info@tqsgroup.be
FAQ

Verwarmingsaudit =<100kW

Meestal van toepassing bij huishoudelijke klanten indien het gaat over: -1 centrale verwarmingsketel (lucht of water) -met een nominaal nuttig vermogen Pn 80/60°C vanaf 20kW t.e.m. 100 kW Verplicht om de 5 jaar door de eigenaar (niet de huurder) te laten uitvoeren als deze werkt op: gasvormige, vaste of vloeibare brandstof. De eigenaar van de installatie moet volgende elementen bezorgen/voorzien tijdens de rondgang: Zeker nodig: -laatste verbruiksfacturen: gas/stookolie nodig om besparingen te berekenen. -verbruik van sww in het gebouw (indien van toepassing) -toegang tot het betreffende: gebouw, stookplaats en tellers (duur minstens 1 dag). Optioneel: -technische documenten van ketel: brander en regeling (handleiding indien beschikbaar) -tabel met de geprogrammeerde periodes en temperatuur van elke verwarmingscyclus, stooklijn, … -kopie van de laatste onderhoudsbeurten (reinigingsattest/verbrandingsattest)

Verwarmingsaudit >100kW

Meestal van toepassing bij: kantoren, bedrijven, appartementen, … indien het gaat over: -meerdere centrale verwarmingsketels (water) -met een nominaal nuttig vermogen Pn 80/60°C groter dan 100 kW Verplicht door de eigenaar (niet de huurder) te laten uitvoeren: om de 4 jaar voor gasvormige en om de 2 jaar voor vloeibare brandstof. De eigenaar van de installatie moet volgende elementen bezorgen/voorzien tijdens de rondgang: Zeker nodig: -laatste verbruiksfacturen: gas/stookolie, elektriciteit en water (indien van toepassing) om besparingen te berekenen -verbruik van sww in het gebouw (indien van toepassing) -toegang tot het betreffende: gebouw, stookplaats en tellers (duur minstens 1 dag). -tabel met de geprogrammeerde periodes en temperatuur van elke verwarmingscyclus, stooklijn, … -kopie van de laatste onderhoudsbeurten (reinigingsattest/verbrandingsattest) -bezettingsgraad van het gebouw (sluitingsdagen, werkuren …) -verwarmde vloeroppervlakte Optioneel: -lijst met werkzaamheden van de laatste 3 jaar die een invloed hadden op verwarming (isolatie, werken aan ketel, gebruik gebouw (bvb. gesloten) (indien van toepassing) -technische documenten van ketel: brander en regeling (handleiding indien beschikbaar) -bouwplan (indien beschikbaar) -hydraulisch plan

De verwarmingsaudit is niet verplicht voor:

afzonderlijke verwarmingstoestellen (toestellen die niet zijn aangesloten op een centraal verwarmingssysteem) zoals kachels, gashaarden, open haarden, doorstroomketels, badgeisers, elektrische toestellen, , ... Ook vallen centrale stooktoestellen met een vermogen dat kleiner is dan 20 kW niet onder deze wetgeving.
Contacteer ons! 0496/710.555 info@tqsgroup.be
STUDIEBUREAU  TECHNIEKEN & ENERGIEBESPARING